Corona bezorgt Netflix primeur: Broadway-musical eerst op streamingdienst en dan pas in de zalen

Diana: A New Musical was normaal eerder dit jaar in première gegaan. Maar door de uitbraak van de coronapandemie moest deze release uitgesteld worden. Ondertussen is de nieuwe releasedatum geprikt op 25 mei 2021, maar we gaan de musical al eerder kunnen zien.

Netflix heeft de uitzendrechten te pakken voor de musical over het leven van de Britse prinses Diana. De musical was normaal al een tijdje te zien op Broadway, maar door de uitbraak van het coronavirus moest de release uitgesteld worden. Fans moeten daarom nog bijna een jaar wachten op de musical, maar dankzij Netflix zullen ze de musical al sneller kunnen zien. En dat gewoon bij hen thuis.

Diana: A New Musical

Diana: A New Musical ging normaal op 31 maart in première op Broadway. De previews voor de musical waren al van start gegaan begin maart, maar op 12 maart gingen de theaterzalen dicht en kon de musical dus niet verschijnen. Ondertussen is er wel al een nieuwe releasedatum bekend: 25 mei 2021.

De musical is gebaseerd op het leven van prinses Diana en de musical werd geregisseerd door Christopher Ashley, die al heel wat Broadway-musicals op z’n palmares heeft staan. De hoofddrol is weggelegd voor Jeanna de Waal.

Netflix

Hoewel de musical dus meer dan een jaar werd uitgesteld, zal u hem toch al eerder kunnen zien. De musical zal namelijk verschijnen op Netflix en dat nog voor hij voor het publiek te zien zal zijn op Broadway. De cast zal daarvoor nu opnieuw beginnen repeteren zodat ze binnenkort een show kunnen neerzetten die gefilmd kan worden door Netflix.

Er is nog geen datum bekend waarop de musical op Netflix zou verschijnen, maar het zal alleszins voor de Broadway-release zijn op 25 mei volgend jaar. Het zal dan sowieso de eerste nieuwe musical worden die te zien zal zijn sinds de uitbraak van het coronavirus en het zal ook de eerste musical zijn die eerst te zijn op het kleine scherm en pas daarna op Broadway verschijnt.

De makers zijn alvast enthousiast. ‘We spreken voor het volledige bedrijf als we zeggen dat we niet gelukkiger kunnen zijn dat we onze show alsnog kunnen delen met theaterliefhebbers over de hele wereld. Het is dan wel geen echt alternatief voor live theater, we zijn toch blij om deel uit te maken van de kwalitatieve content die Netflix aanbiedt aan gebruikers over de hele wereld.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20