Colruyt zoekt 2.000 extra werknemers om coronadrukte op te vangen

De supermarktketen Colruyt heeft 2.000 vacatures voor winkelpersoneel. Enerzijds om de extra drukte op te vangen, anderzijds om de impact van uitgevallen werknemers te beperken. De winkel doet in het bijzonder een oproep naar mensen die tijdelijk werkloos zijn door corona.

Na de foto’s van hamsterende winkelklanten vrijdag klinkt het wat contra-intuïtief, maar ook Colruyt heeft last van de coronacrisis. Nu het aantal besmettingen blijft stijgen, valt er ook bij Colruyt personeel uit terwijl de drukte stijgt in aanloop naar een nieuwe lockdown. ‘Voorlopig kunnen we beide effecten nog opvangen met onze eigen medewerkers, vaste jobstudenten en interim-krachten, maar we houden rekening met een hogere afwezigheid de komende maanden’, zegt operationeel directeur Marc Hofman in een persbericht.

Colruyt verwacht de komende maanden 3.000 extra tijdelijke werknemers nodig te hebben. Nu zijn er 1.100 interim-werknemers aan de slag, waardoor het bedrijf nog 2.000 extra mensen zoekt. ‘We zijn er ons van bewust dat we niet de enigen zijn die zoeken naar extra ondersteuning, en de zorgsector krijgt uiteraard voorrang, maar wij willen ook onze maatschappelijke rol blijven vervullen. Dat is de voedseldistributie verzekeren’, zegt Liesbeth Sabbe, directeur Mens & Organisatie.

De groep kijkt voor het extra werk naar mensen die op tijdelijke werkloosheid zijn gezet bij bedrijven die getroffen zijn door de coronapandemie. De nood aan extra werknemers zal gemiddeld drie maanden duren, klinkt het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20