Coldplay stopt met touren om het klimaat te sparen

De Britse popgroep Coldplay gaat niet meer op tournee gaan zolang dat niet op een klimaatneutrale manier kan. Dat heeft Chris Martin, de frontman van de groep, verklaard aan de Britse openbare omroep BBC.

Coldplay brengt vrijdag een nieuw album uit, Everyday Life. Maar de groep past voor de traditionele reeks optredens die hoort bij het uitbrengen van een nieuw plaat. De band zal zich beperken tot een optreden in Londen en twee in de Jordaanse hoofdstad Amman op vrijdag, die ook live gestreamd zullen worden op YouTube.

‘We touren niet met dit album’, zo zegt Martin. ‘We gaan de komende twee jaar de tijd nemen om uit te zoeken hoe onze tournee niet enkel duurzaam, maar zelfs voordelig kan zijn voor het klimaat. We zouden ontgoocheld zijn als onze komende tour niet klimaatneutraal wordt.’

Plasticvrije shows op zonne-energie

‘De vliegreizen zullen het moeilijkst zijn’, zegt de zanger nog. ‘Maar het is onze droom om shows te geven die bijvoorbeeld volledig op zonne-energie draaien en waar er geen plaats is voor wegwerpplastic.’

Coldplay is niet de eerste band die maatregelen neemt om de vervuilende impact van optredens tegen te gaan, zo verduidelijkt de Britse krant The Guardian nog. Ook andere artiesten, zoals Billie Eilish en The 1975, proberen hun steentje bij te dragen.

Bron: Belga

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20