Coinbase tijdelijk niet beschikbaar voor sommige gebruikers wegens verkoopgolf

De koersen van heel wat cryptomunten zijn woensdag fors gedaald. Veel cryptobeleggers vluchten dan ook naar de uitgang. De uitstroom is zodanig heftig dat het populaire handelsplatform Coinbase tijdelijk onbeschikbaar is voor sommige beleggers.

De koersen van nagenoeg alle cryptomunten zitten in dalende lijn. Op dagbasis is de koers van Bitcoin (BTC) bijvoorbeeld met ruim 20 procent gezakt. De verliezen voor munten zoals Dogecoin (DOGE) en Ethereum (ETHER) lopen nog hoger op. Beide cryptmunten hebben de afgelopen 24 uur zo’n 40 procent van hun waarde in rook zien opgaan.

Problemen worden onderzocht

Veel bezorgde beleggers hebben woensdag dan ook beslist om op de verkoopknop te drukken. De uitstroom is zodanig heftig dat Coinbase tijdelijk onbeschikbaar is voor sommige beleggers.

‘We zien enkele problemen op Coinbase en Coinbase Pro en we zijn ons ervan bewust dat sommige functies misschien niet helemaal normaal werken’, heeft het bedrijf laten weten in een reactie aan CNBC. ‘We onderzoeken deze problemen momenteel en zullen zo snel mogelijk updates geven.’ Het aandeel van het handelsplatform is na ruim een half uur handelen met 9,7 procent gezakt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20