Coinbase-CEO: “Eén miljard cryptogebruikers binnen het decennium”

Binnen tien jaar zullen 1 miljard mensen van cryptomunten hebben gebruikgemaakt – tegenover ongeveer 200 miljoen nu. Dat voorspelde de CEO van cryptoplatform Coinbase, Brian Armstrong, maandag op de Milken Institute Global Conference in het Amerikaanse Los Angeles. Hij was op de innovatiebijeenkomst te gast met Cathie Wood, de mediagenieke techbelegger die crypto erg genegen is.

“Mijn gok is dat in 10-20 jaar een substantieel deel van het bbp zich zal (…) afspelen in de crypto-economie”, liet Armstrong optekenen door de nieuwssite Bloomberg.

Armstrong liet dit stierse geluid horen op een moment dat de beren zich roeren op de cryptomarkt. Na het bereiken van een all-time high van bijna 69.000 dollar in november, is de koers van Bitcoin namelijk erg gezakt. ’s Werelds grootste cryptomunt is ongeveer 17 procent in waarde gedaald sinds het begin van het jaar.

Cryptobeurs Coinbase, gevestigd in het Amerikaanse San Francisco, werd acht jaar geleden opgericht door Armstrong en Fred Ehrsam. Armstrong was voordien als technicus aan de slag bij het overnachtingsplatform Airbnb, terwijl Ehrsam eerder als makelaar voor Goldman Sachs had gewerkt. Coinbase trok midden april vorig jaar naar de beurs, maar kende – na een spectaculair debuut – een teleurstellend jaar.

Helft Washington pro-crypto

Ondanks de felle koersverliezen op de crypto- en techbeurzen lieten Armstrong en Wood, wier Ark Invest een van de grootste investeerders in Coinbase is, op de conferentie een verenigd front zien.

Onzekerheid over de regelgeving in de VS blijft de opmars van crypto belemmeren, merkte Wood op. Er was sneller duidelijkheid over de regels voor het internet, toen dat nog in de kinderschoenen stond, dan bij de bloei van de cryptowereld, opperde de techbelegger.

Tegelijkertijd “is het steeds moeilijker geworden om een echte cryptoscepticus te ontmoeten in Washington D.C.”, zei Armstrong. De bestuursvoorzitter merkte op dat ongeveer 50 procent (of zelfs meer) van de staatkundigen die in de wereld van de Amerikaanse politiek werken nu pro-crypto zijn.

DeFi

Wood wierp op veel positieve signalen te ontwaren uit de wereld van DeFi, of: gedecentraliseerde financiële diensten. Met DeFi-technologie kunnen cryptobeleggers direct tokens verhandelen, lenen en uitlenen, zonder tussenpersonen zoals banken of beurzen.

“In het geval van DeFi en next-generation internet, zien we dat veel financiële bedrijven talent verliezen aan crypto“, stipte de CEO aan. “Dus ze moeten het serieus nemen, anders worden ze uitgehold.”

Belabberd jaar

Wood kent een belabberd jaar. ARK Innovation, het vlaggenschipfonds van Ark Invest dat de techbelegger roem en fortuin opleverde in 2020, is sinds vorig jaar met bijna 58 procent gedaald.

Recent heeft Ark Invest meer dan 2 miljard dollar verloren op zijn positie in Teladoc, een telegeneeskundebedrijf waar Ark op een gegeven moment de op een na grootste positie in had over al zijn ETF’s, net achter Tesla. Op donderdag kelderde Teladoc bijna 50 procent tot 33 dollar per aandeel, nadat het bedrijf teleurstellende eerstekwartaalcijfers rapporteerde.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20