Grootste cryptoplatform Coinbase wil een notering op de Amerikaanse beurs

Het cryptoplatform Coinbase streeft naar een notering op de Amerikaanse beurs. Het bedrijf diende een aanvraag bij de Amerikaanse beurswaakhond SEC. Coinbase speelt met de operatie in op de hernieuwde interesse die investeerders in cryptomunten tonen en die de waarde van de bitcoin naar een recordniveau heeft geduwd.

Bij de aanvraag werden geen details over het tijdstip of de omvang van de toekomstige notering bekend gemaakt.

Wisselmarkt

Coinbase, gevestigd in San Francisco, werd acht jaar geleden opgericht door Brian Armstrong en Fred Ehrsam. Armstrong was voordien als technicus aan de slag bij het overnachtingsplatform Airbnb, terwijl Ehrsam eerder als makelaar voor Goldman Sachs had gewerkt.

Coinbase is al lang een belangrijke bestemming voor de aankoop en verkoop van cryptomunten. Het bedrijf is uitgegroeid tot de grootste wisselmarkt voor digitale valuta in de Verenigde Staten.

De aanvraag van Coinbase voor een beursnotering komt op de hielen van een nieuwe recordkoers die de waarde van de bitcoin, de meest bekende cryptomunt van de wereld, heeft laten optekenen.

Die koers is inmiddels tot meer dan 23.000 dollar opgelopen. Dat betekent een waardestijging met meer dan 200 procent sinds het begin van dit jaar. Ook grotere financiële platforms zoals PayPal en Fidelity hebben recent de bitcoin geadopteerd.

Waarde

Over de beursgang van Coinbase wordt al maanden gespeculeerd. Twee jaar geleden werd de waarde van het bedrijf nog op 8 miljard dollar geraamd. Gezien de sterke prijsstijging van de bitcoin en de winsten die bij recente beursintroducties van technologiebedrijven zijn gerealiseerd, mag volgens experts echter worden verwacht dat de huidige waarde van de Coinbase gevoelig hoger zal liggen.

Coinbase heeft een brede activiteit in de wereld van de cryptovaluta. Gebruikers vinden er niet alleen een wisselmarkt, maar kunnen er ook terecht voor analyses en andere diensten. Coinbase beschikt ook over een investeringsdivisie.

Dat alles zou volgens de experts de interesse kunnen wekken van partijen die graag een toegang tot de markt van de cryptovaluta zouden wensen. Een beursgang van Coinbase zou volgens hen aan de sector een grotere legitimiteit kunnen bieden in de ogen van regelgevers en het publiek. 

Met de operatie zou Coinbase het eerste grote beursgenoteerde cryptoplatform van de Verenigde Staten worden. Het bedrijf zou volgend jaar één van de eerste grote Amerikaanse beursintroducties kunnen optekenen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20