Coens (CD&V) en Bouchez (MR) zijn de nieuwe informateurs

Voorzitters Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez  (MR) volgen Paul Magnette (PS) op als informateurs voor de vorming van de federale regering.

Op maandag had Paul Magnette (PS) er als informateur de brui aan gegeven. Nadien is de koning met zijn consultatierondes begonnen. Eerst waren de liberalen aan beurt, Georges-Louis Bouchez (MR), gevolgd door Gwendolyn Rutten (Open VLD), daarna volgden de andere partijen.

Op dinsdagavond kwamen voorzitters Joachim Coens (CD&V) en Georges-Louis Bouchez  (MR) gezamenlijk op audiëntie waarna Koning Filip hen de informatieopdracht gaf. Op 20 december keren ze terug om erover verslag uit te brengen.

De twee kregen alvast succeswensen van collega-partijvoorzitters Meyrem Almaci (Groen), Gwendolyn Rutten (Open VLD), Jean-Marc Nollet (Ecolo) en Maxime Prévot (cdH).

Een teleurgestelde Bart De Wever (N-VA) – het zag er eerst naar uit dat hij informateur zou worden – laat dan weer optekenen dat hij hoopt dat de paars-groene piste van de baan is met de aanstelling van Bouchez en Coens.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20