Chinese techgiganten werken aan hun eigen versie van ChatGPT: een evolutie die een streng regelgevend China van dichtbij opvolgt

ChatGPT, de AI-bot van het techbedrijf OpenAI, spreekt tot de verbeelding van veel techbedrijven. Ook in China volgen ze die evolutie op de voet op. Sommige Chinese techbedrijven, waaronder Baidu en Alibaba, werken aan een eigen versie van de Amerikaanse chatbot.

Waarom is dit belangrijk?

Bijna alle grote namen uit de techwereld werken aan een eigen versie van ChatGPT. Al loopt dat niet bij iedereen van een leien dakje. Zo deelde Bard, de slimme chatbot van Google, tijdens een demo verkeerde informatie over de James Webb-ruimtetelescoop.

In het nieuws: Talloze bedrijven werken aan een eigen versie van ChatGPT. Dat is ook het geval in China. Baidu, Alibaba, JD.com en NetEase hebben de voorbije weken aangekondigd dat ze de concurrentie willen aangaan met de chatbot van OpenAI.

  • "Die bedrijven moeten daarbij zeer voorzichtig te werk gaan", merkt Xin Sun, docent aan de King's College London, op in een reactie tegenover de Amerikaanse nieuwssite CNBC. "Enerzijds willen ze aantonen dat ze op technologisch vlak de trein niet heb
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.