Chinese brokerapps willen crypto’s aanbieden in het buitenland door strenge regelgeving in eigen land

Chinese brokerapps zetten voet aan wal in onder meer de Verenigde Staten. Ze willen in het buitenland de mogelijkheid bieden om cryptomunten te verhandelen. In China gelden strenge regels voor dergelijke beleggingen.

De twee Chinese brokerapps Futu en Tiger Brokers lieten vorige maand weten dat ze in de Verenigde Staten en Singapore een licentie hebben aangevraagd om hun klanten daar te laten handelen in cryptomunten. Het komt als geen verrassing dat de Chinese apps plotsklaps internationale ambities hebben.

Strenge Chinese regelgeving

De Chinese regulatoren hebben vorige maand nogmaals benadrukt dat ze cryptomunten niet erkennen als betaalmiddel. Daar kwam nog eens bij dat de vicepremier Liu He zei dat het noodzakelijk is om hard op te treden tegen het mijnen en verhandelen van Bitcoin.

Dat terwijl er wereldwijd veel interesse is in cryptomunten. Op 14 april was Bitcoin, de grootste cryptomunt op de markt, zelfs even 64.000 dollar waard. Intussen is de waarde gedaald tot 37.000 dollar, na onder meer de berichten uit China.

Met de komst naar onder meer de Verenigde Staten zullen Futu en Tiger Brokers Amerikaanse brokers, zoals Robinhood, het vuur aan de schenen leggen. Sinds 2018 is het voor Amerikanen al mogelijk om met Robinhood Bitcoin en Ethereum te kopen. Dit jaar alleen al is de app 3 miljoen keer geïnstalleerd om cryptomunten te verhandelen.

Cryptomunten verhandelen

‘We horen dat er veel interesse is om te beleggen in cryptomunten. We hebben daar oor naar’, zei Arthur Chen, CFO bij Futu, vorige week tijdens een interview met CNBC. Hij zei toen dat hij hoopt dat zijn bedrijf cryptobeleggingen kan aanbieden tegen het einde van het jaar.

Op dit moment telt Futu zo’n 100.000 betalende klanten in Singapore. De app is daar gelanceerd in maart. ‘Een op de vier nieuwe klanten in het eerste kwartaal was afkomstig uit Singapore of de Verenigde Staten’, aldus Chen.

(am)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20