Chinese Belg nieuwe topman bank Nagelmackers

Zhijun (David) Yuan is benoemd tot CEO van bank Nagelmackers. Dat heeft de raad van bestuur van de Belgische private bank beslist.

Yuan was sinds 1 februari 2017 financieel directeur en sinds 3 februari 2020 CEO ad interim. Yuan volgde de Brit Tim Rooney op als topman van de bank.

Yuan, een Belgische burger van Chinese afkomst, moet bank Nagelmackers naar haar nieuwe toekomst leiden. Het is evenwel onduidelijk wat de plannen zijn, na de afgeblazen verkoop van het bedrijf. Nagelmackers is in handen van het voormalige Anbang, een groep die door de Chinese overheid in schimmige omstandigheden genationaliseerd werd. De Chinezen wilden Nagelmackers verkopen, maar kwamen daar bij gebrek aan goede biedingen op terug.

De nieuwe baas werkte eerder onder meer bij Citibank en begon zijn professionele loopbaan als leidinggevende bij de People’s Bank of China in 1997. Daarvoor was hij assistent-professor aan de universiteit van Xi’an Jiaotong van 1993 tot 1997. Hij behaalde zijn MBA-diploma aan de Brusselse universiteit VUB.

Lees ook: Oudste Belgische bank bevangen door Chinese wolk van onzekerheid

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20