Cerrado in Brazilië nog meer door ontbossing getroffen dan Amazone

De ontbossing in de Braziliaanse Cerrado, de biologisch meest diverse savanne van de hele wereld, is in één jaar tijd met ongeveer 25 procent toegenomen. Dat bevestigen wetenschappers van het Instituto Nacional de Pesquisas Espaciais (Inpe), de Braziliaanse overheidsinstelling voor ruimtewetenschappen.

Waarom is dit belangrijk?

De wetenschappers van Inpe stelden, gebaseerd op satellietgegevens, vast dat over een periode van twaalf maanden tot juni van dit jaar in de Braziliaanse Cerrado meer dan 10.000 vierkante kilometer bos en andere inheemse vegetatie werd vernietigd. Dat is het hoogste niveau in zeven jaar tijd.

Ontbossing Cerrado bereikt schrikbarend tempo: "Meer dan 10.000 vierkante kilometer is een schrikbarend getal", erkent Mercedes Bustamante, docente ecologie aan de Universidade de Brasília, in een commentaar op de cijfers.

  • "Deze resultaten van het onderzoek van het Inpe zouden de Europese Unie ertoe kunnen brengen om zijn nieuwe wet op het gebied van biodiversiteit, waarbij de aankoop wordt verboden van producten die met ontbossing verband houden, te herzien. Die wet is immers op het g
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer