CEO Mercedes-Benz: “Liefhebbers van luxewagens zullen helpen om de overgang naar elektrische voertuigen te stimuleren”

Ola Kallenius, CEO van Mercedes-Benz, zei in een interview met Jim Cramer, de bekende presentator van het financiële nieuwsprogramma Mad Money, dat hij verwacht dat de liefhebbers van luxewagens de overgang naar elektrische wagens mee zullen helpen stimuleren.

Volgens Kallenius zal het nog even duren vooraleer benzine- en dieselwagens uit het straatbeeld zullen verdwijnen. “Er zal nog een tijdje een markt zijn voor wagens met een verbrandingsmotor, maar ik ben ervan overtuigd dat de bestuurders – voornamelijk zij die van luxewagens houden – eerder vroeger dan later zullen aandringen op puur elektrische auto’s en SUV’s”, merkte de CEO van Mercedes Benz op in het interview met Cramer.

Superieure alternatieven

De topman voegde eraan toe dat die beweging volgens hem al is ingezet. “Stap voor stap zien we de markt veranderen”, klonk het. “Ik geloof echt dat we in het luxesegment dit decennium zullen overstappen van hightech verbrandingsmotoren naar elektrische alternatieven.”

De CEO is ervan overtuigd dat de bestuurders bereid zullen zijn om de stap naar een duurzame wagen te zetten als er “een superieur alternatief wordt aangeboden.” De wagenproducent heeft in de eerste helft van dit jaar 31.000 elektrische voertuigen geleverd.

Koolstofneutraal tegen 2039

Mercedes-Benz zelf streeft ernaar om tegen 2039 volledig koolstofneutraal te zijn. De producent van elektrische wagens streeft er overigens naar om in 2025 een elektrische versie van al zijn modellen te hebben. Alle nieuwe modellen die na die datum van de band rollen, zullen uitsluitend elektrisch zijn. “We beseffen allemaal dat klimaatverandering echt is, dat het CO2-probleem moet worden opgelost,” aldus Kallenius. “En waar eindigt dat probleem? Het eindigt op het bureau van onze ingenieurs.”

Eerder dit jaar liet de Duitse autobouwer – tijdens de voorstelling van het prototype Vision EQXX overigens weten dat het ernaar streeft om elektrische auto’s te produceren die per honderd kilometer slechts 10 kilowattuur energie verbruiken. Met dat verbruik zouden de toekomstige modellen van Mercedes-Benz een derde zuiniger zijn dan de gemiddelde consumptie die de gemiddelde elektrische autovloot momenteel laat optekenen.

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20