CEO Google verdedigt massale aanwervingen tijdens coronapandemie: “We hebben toen beslissingen genomen die in lijn lagen met onze groeiverwachtingen”

Sundar Pichai, CEO van Alphabet (het moederbedrijf van Google), gaf tijdens een vergadering meer details over de herstructureringen. De techgigant liet vorige week weten dat 12.000 werknemers hun job zullen verliezen. De ontslaggolf komt er nadat het bedrijf talloze mensen heeft aangeworven tijdens de coronapandemie.

Waarom is dit belangrijk?

Bijna alle techgiganten hebben de voorbije maanden aangekondigd dat ze een aanzienlijk deel van het personeel op straat zetten. De hogere rente en sombere economische vooruitzichten dwingen die bedrijven om de vinger op de knip te houden.

In het nieuws: Pichai verdedigde tijdens een vergadering, die de nieuwssite CNBC kon beluisteren, de beslissing van Alphabet om tijdens de coronapandemie massaal mensen aan te werven. Dat heeft er weliswaar mee toe geleid dat nu 12.000 medewerkers hun job verliezen.

  • "2021 was één van de beste jaren in de geschiedenis van ons bedrijf", zei hij. "De omzet was gegroeid met 41 procent. Om die groei te evenaren en te voeden, hebben we toen extra mensen in dienst genomen."
  • Pichai voegde
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20