Cathie Wood maakt gebruik van forse koersval om aandelen van Adyen te kopen

Het Nederlandse betaalbedrijf Adyen krijgt het zwaar te verduren op de beurs. Sinds vorige week is de koers met zo’n 45 procent gezakt. Cathie Wood, de vrouw achter het investeringsbedrijf Ark Invest, greep die koersval aan om haar positie in Adyen te vergroten.

Waarom is dit belangrijk?

Adyen heeft vorige week de kwartaalresultaten gedeeld en die waren niet goed. Als reactie op de tegenvallende cijfers hebben verschillende beurshuizen hun koersdoelen voor het betaalbedrijf verlaagd. De beleggers kozen het hazenpad.

In het nieuws: Twee ETF's van Ark Invest hebben maandag voor zo'n 9 miljoen dollar aan Adyen-aandelen gekocht. Dat blijkt uit het dagelijkse handelsverslag van Woods investeringsbedrijf.

  • De ETF Ark Fintech Innovation kocht welgeteld 2.889 Adyen-aandelen op de Amsterdamse beurs. De ETF ARK Next Generation Internet kocht 733.462 zogenaamde ADR-aandelen van het betaalbedrijf.
    • Een ADR, of voluit American Depositary Receipt, is een certificaat waarmee beleggers aandelen van niet-Amerikaa
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer