Cathie Wood gaat Jack Dorsey achterna: ze ruilt aandelen Twitter in voor belegging in Block

Ark Invest, het beleggingsfonds van sterbelegger Cathie Wood, heeft maar liefst 550.000 aandelen van Block, de nieuwe naam van het bedrijf Square, gekocht. Dat bedrijf werd destijds mee opgericht door Jack Dorsey, de voormalige CEO van Twitter. Hij is vorig jaar opgestapt bij Twitter om zich toe te spitsen op Block.

Het was gisteren allesbehalve een topdag voor techbeleggers. De techindex Nasdaq heeft de handelsdag 3,74 procent in de min afgesloten. De bloedrode beursdag was onder meer te wijten aan de teleurstellende kwartaalresultaten van Meta. Het aandeel van het bedrijf boven Facebook ging 26 procent lager, een recordverlies. Cathie Wood heeft van die gelegenheid gebruikgemaakt om 62,6 miljoen aandelen van Block te kopen.

700.000 Twitter-aandelen verkocht

Ark Invest heeft intussen ook 700.000 Twitter-aandelen verkocht, nadat het fonds er afgelopen december een miljoen had gekocht. In die maand is Dorsey opgestapt als CEO van Twitter om zich volledig toe te spitsen op Block, een bedrijf waarmee hij de cryptowereld wil veroveren.

Square is begonnen als een bedrijf dat kredietkaartlezers aanbiedt waarmee handelaars betalingen via smartphones kunnen aanvaarden. Sindsdien biedt het bedrijf financiële diensten en leningen aan via een app. Met een marktwaarde van 92 miljard dollar is het bedrijf groter dan Twitter. De socialenetwerksite is momenteel 32 miljard dollar waard op de beurs.

Block pakt binnenkort uit met de kwartaalresultaten. De verwachtingen op korte termijn zijn alvast niet hooggespannen. Maar de markten zijn hierop voorbereid na de scherpe val van PayPal, een ander onlinebetalingsbedrijf.

Wood wijkt niet af van haar strategie

Wood is er tot nu toe niet in geslaagd om haar succes uit 2020 te evenaren. Zo verloor haar ETF vorig jaar 25 procent. Ze krijgt dan ook almaar meer kritiek op haar beleggingskeuzes. Dat neemt niet weg dat Wood zich zal blijven focussen op nieuwe technologieën met een hoog waardepotentieel.

Ze is en blijft een koppige belegger. Zo houdt Wood bijvoorbeeld haar aandelen van de beleggersapp Robinhood in haar portefeuille. Sinds de start van het jaar is dat aandeel al gezakt met ruim 23 procent.

(ns/lp)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.