PayPal dondert 25 procent lager op de beurs

Het aandeel van het Amerikaanse betaalplatform PayPal is woensdag in vrije val. Kort na de beursopening kon een daling van 25 procent worden waargenomen. De oorzaak ligt volgens CEO Dan Schulman bij het stijgende inflatiecijfer.

Gisteren zakte de koers al met zo’n 17 procent (nabeurs), nadat het bedrijf haar kwartaalcijfers van het vierde kwartaal van 2021 had bekendgemaakt. Dit, in combinatie met een te voorzichtige voorspelling van het begin van 2022, zorgde voor een tuimeling.

De CEO, Dan Schulman, steekt de schuld daarvan op de aanhoudende inflatie, waardoor de verwachte omzetcijfers vrij laag blijven. “We namen een terughoudende voorspelling aan, maar verwachten dat de omzet wel aanzet in de tweede helft van het jaar”, viel te horen bij de Amerikaan.

Daarnaast kon ook opgemerkt worden dat PayPal het vooropgestelde doel qua aantal nieuwe gebruikers niet heeft gehaald. Volgens het bedrijf zelf hebben de 4,5 miljoen clandestiene accounts die tot het platform toetraden daar een belangrijke rol in te spelen.

Winnaar van de coronacrisis

De afgelopen maanden vielen nochtans alleen maar positieve woorden over PayPal. Zo gaf Joachim Goyvaerts, de directeur van PayPal Benelux en Ierland, in oktober nog aan dat het bedrijf als “één van de winnaars uit de coronacrisis” was gekomen. Op technologisch vlak maakte de PayPal-app en alles daarrond een gigantische sprong, en heeft het bedrijf ook concrete plannen met cryptocurrencies.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20