PayPal schrapt abonnementen Dries Van Langenhove

De betaaldienst Paypal heeft alle abonnementen van “Kies Dries”, de onlineclub van Dries Van Langenhove, geannuleerd. Dat maakte de oprichter van de ultrarechtse jongerenbeweging Schild & Vrienden zelf bekend via sociale media.

Volgens het Kamerlid, verkozen op een lijst van Vlaams Belang, geeft PayPal als reden aan dat de video’s op de website “haat en discriminatie zouden bevorderen”.

De beweging is daardoor tijdelijk de helft van haar inkomsten kwijt, zegt Van Langenhove. “Kies Dries” heeft drie abonnementsformules, elk met een militaire connotatie: rekruut (5 euro per maand), strijder (25 euro per maand) en veteraan (125 euro per maand).

Crypto als oplossing?

“In het verleden werden we ook buitengezet door BNP Paribas Fortis, Mollie, Shopify, GoFundMe en vele andere betaalplatformen”, schrijft Van Langenhove. “We hebben nu een eigen oplossing ontwikkeld om zélf onze abonnementen te innen, met zo min mogelijk tussenkomst van een derde speler die ons kan saboteren.”

Volgers van Van Langenhove werpen ondertussen in zijn Telegram-kanaal cryptomunten op als oplossing voor het probleem. Dat zou Wikileaks ook gedaan hebben toen de non-profitorganisatie die nieuwslekken publiceert problemen met de financiering ondervond.

“Cryptocurrency kan een heel belangrijk deel worden van de oplossing om onze vrijheid te herwinnen. Ik roep daarom al mijn volgers al jaren op om te leren werken met crypto en aanvaard al heel lang donaties in crypto”, reageerde Van Langenhove via Twitter.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20