Vlaams Belang op bezoek in Polen, waar men de ‘helden’ steunt, maar was extreemrechts nu niet pro-Rusland?

“Uitgebreid in gesprek kunnen gaan met de generaal die het commando voert over de 16.000 dappere Poolse grenswachters die Europa dag en nacht verdedigen tegen een invasie van gewelddadige illegale migranten.” Een apetrotse Dries Van Langenhove, Kamerlid voor Vlaams Belang, poseert op de foto, samen met een Poolse generaal.

  • Van Langenhove is samen met onder meer Ortwin Depoortere (Vlaams Belang) op werkbezoek aan de grens tussen Polen en Wit-Ruslandgeorganiseerd door de Conservatieve fractie in de Raad van Europa (het orgaan voor de mensenrechten in Europa), waar Vlaams Belang ook toe behoort. Daarbij stelt ook die dat “de Polen onze steun verdienen”.
  • Die pro-Poolse houding is nieuw voor extreemrechts in Europa. Want tot nu was het vooral met Moskou, en het regime van Vladimir Poetin, dat er stevige banden waren. Zo dook Jan Penris, Vlaams Belang-kamerlid, op als ‘waarnemer’ bij de “vrije verkiezingen in de Krim”, om daar de annexatie van dat Oekraïens gebied door Rusland te vergoelijken. En ging Filip Dewinter op de koffie bij de Syrische dictator Assad, stevig in het zadel gehouden door de Russen.
  • Eerder kwam in 2019 het Oostenrijkse FPÖ zwaar in de problemen, toen journalisten onthulden dat ze onder één hoedje speelden met Moskou. Evengoed werden al meermaals banden tussen het Franse Rassemblement National, de Italiaanse Lega en het Duitse AFP enerzijds en Rusland anderzijds aangetoond.
  • Opvallend dus dat Vlaams Belang nu plots heel openlijk eerst vorige week in de Kamer en nu aan de Poolse grens zelf, dus plots alle steun geeft aan die grote vijand van de Russen, de Polen. Want in Warschau is men over één zaak heel duidelijk: het is niet de Wit-Russische dictator Aleksandr Loekasjenko die de grote mastermind is van heel het plan om illegalen als levend wapen tegen de EU te gebruiken. Poetin is voor de Polen de evil genius, niemand minder.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20