Car@test: zo vind je je schade-attest terug

Een autoverzekering is iets wat iedereen in België nodig heeft. Het doel van deze verzekering is om financiële bescherming te bieden tegen fysieke schade of letsel als gevolg van verkeersongevallen. De wettelijke voorschriften verschillen van regio tot regio in termen van specifieke voertuigverzekeringen. Carattest voorziet je van een autoverzekering die bij je past.

Een Belgische autoverzekering is duur en het is de auto die verzekerd is, niet de bestuurder. Dat betekent dat iedereen met jouw auto kan rijden, maar als je dekking wil voor een letsel dat de bestuurder heeft opgelopen, moet je een extra verzekering afsluiten.

Een omniumverzekering is ook mogelijk, maar dekt je alleen als het ongeval niet jouw schuld is, wat zeer moeilijk te bewijzen is.

Nadat je jouw verzekeringspolis hebt gekozen, zal Carattest je een groene kaart geven, die je ten allen tijde in jouw auto moet bewaren, omdat de politie die kan opvragen. Je ontvangt ook een ongevallenmeldingsformulier dat je in jouw auto moet bewaren.

De wet verplicht verzekeringsmaatschappijen om een ​​schadecertificaat af te geven telkens wanneer de verzekeringnemer daarom verzoekt of aan het einde van het contract.

Als verzekerde ben je de enige persoon die jouw schadecertificaat kan raadplegen en afdrukken. Je hebt een e-kaartlezer, jouw identiteitskaart en de pincode nodig om toegang te krijgen tot de officiële Carattest-website, waar je de instructies kan volgen.

Verzekeraars in België

Er zijn veel Belgische autoverzekeringsmaatschappijen op de markt. Bedrijven als Touring Assurances, DVV, Argenta, ING en Corona Direct zijn de meest gebruikte autoverzekeringsmaatschappijen in België en hebben een betrouwbare reputatie. Andere verzekeraars zijn:

AG Insurance, Allianz België, Amma Insurance, Axa Belgium, Baloise Insurance, Belfius Insurance, Corona Direct, Delta Lloyd Life, Ethias, Federal Insurance, Fidea, Foyer Assurances, Generali Belgium, KBC Insurance, L’Ardenne Prevoyante, Nateus, National Suisse , P & V-verzekeringen, Partners Assurances, Piette & Servis.

Wat is gedekt bij Carattest?

  • Schade veroorzaakt door een aanrijding, brand, glasbreuk, diefstal, vandalisme, natuurkrachten, het vullen met de verkeerde brandstof, botsingen met zwerfdieren of vogels en knagende marters
  • De kosten van het vervangen van sloten of het herprogrammeren van het sluitsysteem als jouw autosleutels worden gestolen
  • Medische kosten als je gewond bent geraakt tijdens een carjacking of autodiefstal
  • De registratiebelasting voor voertuigen wordt gratis gedekt als jouw voertuig total loss is verklaard
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20