Carrefour tuimelt alweer omlaag na topdag op de beurs

Voor de tweede dag op rij is de Bel20 het zwakke broertje in het Europese peloton. De Brusselse sterindex gaat 0,2 procent hoger. Carrefour verliest in Parijs 7 procent.

De Franse supermarktketen had woensdag nog een topdag met een stijging van 13,4 procent na overname-interesse uit Canada. De winkelgroep Alimentation Couche-Tard lanceerde een overnamebod van 20 euro per aandeel, bijna 30 procent boven de slotkoers van dinsdag.

Donderdag strooit de Franse regering echter roet in het eten. Minister van Economie Bruno Le Maire zei woensdagavond in een interview met de tv-zender France 5 dat hij geen voorstander is van de deal. Hij zegt niet dat de Franse regering de deal ook wil blokkeren, maar ze heeft wel die optie. Het aandeel gaat prompt 7 procent lager.

Bier en chips

In Brussel is de bierbrouwer AB InBev de winnaar met een stijging van 1,6 procent. Onderaan bengelt de biotechgroep Galapagos. Ze verliest 1,4 procent. Om 15 uur geeft CEO Onno van de Stolpe een presentatie op de gezondheidsconferentie van de zakenbank JPMorgan. Elk jaar verzamelt daar de fine fleur van de farmasector.

De beurs van Amsterdam wordt vooruitgeholpen door de chipbedrijven ASMI en ASML, die meesurfen op goede resultaten bij hun Taiwanese concurrent TSMC. De aandelen gaan respectievelijk 5,2 en 2,7 procent hoger. Ook de holding Prosus wint 4,4 procent, nu blijkt dat Amerikaanse investeringen in zijn dochterbedrijf Tencent toch niet zullen worden geschrapt.

Voorts doet de autosector het goed. Peugeot gaat 4 procent hoger in Parijs na goede resultaten, in Frankfurt wint Volkswagen 3,1 procent.

De brede Europese index EuroStoxx50 doet er 0,6 procent bij.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20