Carrefour schiet 11 procent hoger op de beurs na Canadese interesse

De Europese beurzen blijven woensdag dicht bij huis. De Bel20 is de sterkste daler. Op de beurs van Parijs springt Carrefour stevig hoger nadat een Canadese overnemer interesse toont.

De Canadese winkelgroep Alimentation Couche-Tard meldt woensdagochtend dat ze de supermarktketen Carrefour wil overnemen. Het is niet de bedoeling om een vijandig overnamebod te lanceren, maar om tot een akkoord te komen.

Het aandeel van de Franse keten knalt 11 procent hoger bij de opening, maar zakt rond 10 uur terug tot 6,5 procent.

Colruyt

In België is het ook retail boven. Colruyt gaat 3,4 procent hoger. Mogelijks heeft dat te maken met positiviteit over de retailsector na de Canadese overnameplannen of met het feit dat bevestigd werd dat ZEB, een dochterbedrijf van Colruyt, een bod heeft gedaan op het noodlijdende E5 Mode.

Onderaan in de Bel20 bengelt het Gentse biotechbedrijf Argenx, dat 2,4 procent verliest. De Bel20 zelf gaat 0,4 procent lager.

Takeaway

In Amsterdam verliest de maaltijdbezorger Just Eat Takeaway 4,3 procent. Nochtans maakte hij goeie cijfers bekend voor het afgelopen kwartaal. Door de wereldwijde restaurantsluitingen groeide de omzet met 64 procent naar 4 miljard euro. Het bedrijf laat echter weten dat het vanaf nu minder wil focussen op winst en meer op het verwerven van marktaandeel.

De brede Europese index EuroStoxx50 gaat 0,1 procent in het rood.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20