Canva stelt indrukwekkende nieuwe versie Canva Enterprise voor bedrijven voor

Canva heeft op het groots opgezette event Canva Create 2024 zijn plannen voor de toekomst voorgesteld. Het bedrijf komt met een grondig vernieuwde versie speciaal voor bedrijven met heel wat interessante nieuwe functies.

Waarom is dit belangrijk?

Canva bestaat ondertussen al meer dan tien jaar. Het is een zeer handige tool voor ontwerpers en vooral ook voor mensen die minder ervaring hebben daarmee, maar toch snel iets degelijks in elkaar willen steken. Met 185 miljoen maandelijkse gebruikers is Canva een groot succes. Met Canva Enterprise wil het bedrijf zich nu ook meer richten op bedrijven.

Canva Enterprise

Canva Enterprise is een volledig vernieuwde tool voor bedrijven. Het bevat heel wat nieuwe functies en upgrades van bestaande features. Je kan er eenvoudig mee schakelen tussen projecten, hebt toegang tot verschillende bronnen en kan met meerdere mensen aan dezelfde ontwerpen werken.

 • Magic Studio bevat heel wat AI-tools zoals het automatisch accentueren van bepaalde fragmenten en het reduceren van achtergrondruis.
  • De nieuwe grafische beeldgenerator Magic Media zet tekst om naar pictogrammen en afbeeldingen in de stijl die je wil.
  • Met Magic Write kan je Canva een tekst met jouw stemgeluid laten maken door simpelweg één voorbeeld te uploaden.
  • Stijlen: AI helpt je om je ontwerp volledig aan te passen aan je huisstijl. Deze tool kijken onder andere naam kleuren, lettertypen en decoratieve elementen.
  • Lay-outs helpt je dan weer om diavoorstellingen te maken als je even zelf geen inspiratie hebt.
  • De Foto-editor kreeg ook heel wat nieuwe AI-functies. Zo kan je met Magic Grab elk element in uw foto selecteren en verplaatsen, verwijderen of vervangen. Met Mockups kan je dan weer je afbeelding laten analyseren en omzetten in een sjabloon.
  • De Video-editor laat je het eerste deel van een video maken, terwijl AI de rest aanvult. Je kan er daarnaast ook shorts laten uithalen dankzij Highlights.
 • De werktools zijn visueel ook een stuk gebruiksvriendelijker geworden. Zo kan je al je projecten eenvoudiger tonen aan (potentiële) klanten.

De vernieuwde Canva Enterprise is nu beschikbaar voor een beperkt publiek. Vanaf augustus kan iedereen er zich op aanmelden.