Campbell’s verhoogt soepproductie door coronavirus

Het soepbedrijf Campbell’s maakt meer soep omdat mensen aan het hamsteren slaan door het coronavirus covid-19. Dat zegt de CEO op de zakenzender CNBC.

Mensen nemen het zekere voor het onzekere en slaan massaal voedsel in blikken in voor als ze plots in quarantaine worden geplaatst en niet meer mogen buitenkomen door covid-19. Het virus maakte al bijna 100.000 slachtoffers wereldwijd. In België zijn er 23 gevallen van covid-19.

Campbell’s speelt handig in op de collectieve angst. ‘We hebben vorige week beslist om in bepaalde regio’s, waar de vraag significant stijgt, meer soep te produceren. We doen dat om zelf ook een buffer te kunnen aanleggen voor wat er eventueel nog volgt’, zei CEO Mark Clouse op CNBC.

Koekjes

Het bedrijf produceert echter niet alleen soep. Het heeft ook een koekjesdivisie. 2 procent van zijn ingrediënten daarvoor komt uit China. De groep zoekt nu andere manieren om de koekjes te blijven maken en de productie niet te moeten staken.

Voedsel is niet het enige dat mensen hamsteren. Ook handzeep en andere gezondheidsproducten vliegen als zoete broodjes over de toonbank. De grootste Amerikaanse retailer Kroger zette al een limiet op het aantal gezondheidsproducten dat mensen kunnen kopen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20