Grootste Amerikaanse supermarkt beperkt online verkoop gezondheidsproducten tot vijf per persoon

Kroger, met 2.700 winkels de grootste supermarktketen in de Verenigde Staten, verkoopt niet meer dan vijf gezondheidsproducten meer per persoon. Het gaat dan om hygiënische producten en middeltjes tegen verkoudheid of griep.

De supermarkt merkte een enorme stijging in de vraag door het coronavirus covid-19. Mensen worden bang om het virus op te lopen en kopen daarom allerlei ontsmettende zepen, mondmaskers en middeltjes voor mocht het te laat zijn.

Het bedrijf plaatste de boodschap maandag op zijn website. Het laat daarbij duidelijk weten dat de bestelling kan aangepast worden bij het ophalen of afleveren, als er van bepaalde producten te veel besteld zijn.

De winkel gaat wel niet in detail over welke producten dan juist tot die categorie behoren. Ook lijkt de limiet enkel te gelden voor online aankopen. Online is het sowieso makkelijker om grotere hoeveelheden te bestellen en ze dan te laten afleveren.

Er zijn ondertussen 43 gevallen van covid-19 in de VS. Twee mensen zijn er al aan overleden. Wereldwijd staat het aantal gevallen op iets minder dan 100.000.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20