Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 28 NOV

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

ByteDance: ‘TikTok-algoritme komt niet in handen van Oracle’

Logo Business AM
Tech

21/09/2020 | Sofie Van Waeyenberghe | 3 min leestijd

- Jens Kalaene/Picture Alliance.

Oracle mag dan wel een flink deel van TikTok in handen krijgen, de technologie blijft bij ByteDance.

In het nieuws: De deal tussen ByteDance en Oracle is rond en heeft zijn zegen gekregen van de Amerikaanse president Donald Trump. De app mag op de valreep dus in de app stores blijven.

Groeten uit China: Als ByteDance al van plan was om het algoritme ooit door te verkopen, werden daar stokken in de wielen gestoken door de Chinese overheid. Die updatete een oude lijst met restricties voor de export, en algoritmes stonden er nu toevallig op. ByteDance liet meteen weten dat ze de regels zouden volgen.

Nog details: ByteDance heeft duidelijk gemaakt dat Oracle data-provider en cloudbeheerder zal zijn voor TikTok Global, de dochteronderneming die ByteDance creëerde. Dat wil niet zeggen dat het Amerikaanse bedrijf het algoritme en de technologie zal overnemen. Inzage van de broncode kan wel, om de systemen te laten beheren. Overname kan niet.

Beursgangnieuws: In een adem kondigde ByteDance ook aan dat ze werken aan een kapitaalronde ter voorbereiding van hun beursgang. Dat is ook een onderdeel van de deal met Oracle en Walmart, die een minderheidsaandeel krijgen in TikTok Global. Daarbij beloofde ByteDance om binnen het jaar naar de beurs te trekken. Het is niet bekend hoeveel geld ByteDance wil ophalen.

Waar ging dit alweer over? Volgens de administratie van Trump vormt TikTok een nationaal veiligheidsrisico. De Chinese overheid zou meekijken en gegevens van Amerikaanse burgers inkijken. Daarnaast is het een manier om met de spierballen te rollen. Door TikTok op een zwarte lijst te zetten, toont Trump dat hij zich niet in een hoekje laat duwen door de Chinezen. Een mini-handelsoorlogje, zo u wil.

Lees ook: Waarom wil iedereen TikTok kopen?

Source: CNBC


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  61.636.609
 • Aantal
  doden
  1.442.572
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  570.829
 • Aantal
  doden
  16.339
Logo Business AM

Business AM | Stocks