“Buy the rumour, sell the news”: Instellingen storten zich op cryptobelegging Ethereum nu ‘The Merge’ nadert

Er stroomt al 7 weken op rij institutioneel geld naar beleggingsproducten gelinkt aan Ether, de op een na grootste cryptomunt. Vooral de “grotere duidelijkheid” rond de opkomende systeemupdate van Ethereum zou de interesse van institutionele beleggers, instellingen die grote sommen geld beleggen, gewekt hebben. Dat meldt crypto-vermogensbeheerder CoinShares, in een nieuw rapport.

Zowel beleggingsfondsen die Ether aanhouden als aan Ether-gelinkte beleggingsproducten, kunnen de laatste tijd op ontzettend veel belangstelling van institutionele beleggers rekenen.

  • De in het CoinShares-rapport genoemde instroom bereikte vorige week 16,3 miljoen dollar.
  • Daarmee werd een totaal bereikt van 159 miljoen dollar over de laatste 7 weken.

Proof of stake

Hoofd onderzoek bij CoinShares, James Butterfill, zei gisteren dat het positieve marktsentiment rond op Ethereum-gerichte producten grotendeels te danken is aan “meer duidelijkheid” met betrekking tot de aanstaande systeemupdate (‘The Merge’), die voor 19 september gepland staat.

“Wij denken dat deze ommekeer in het beleggerssentiment te danken is aan meer duidelijkheid over de timing van ‘The Merge’, waarbij Ethereum verschuift van proof of work naar proof of stake“, klinkt het.

‘Proof of stake’ behelst een fundamentele transformatie van de manier waarop Ethermunten gedolven worden door miners.

Deze update, die wel al geregeld werd uitgesteld vanwege diverse schaalproblemen en andere technische obstakels, zou miners toelaten om munten in te zetten (ofwel te ‘staken’) om transacties te valideren. Hierdoor zou Ethereum het energie-intensieve ‘proof of work’-systeem van Bitcoin laten vallen en in de praktijk een pak minder stroom vereisen voor transacties.

“Sell the news”?

Ook blockchain-analysefirma Glassnode stelde het positieve beleggerssentiment vast, schrijft cryptonieuwssite Cointelegraph. Daar menen analisten dat ‘The Merge’ traders doet handelen in de lijn van de “buy the rumour, sell the news”-filosofie. Dat is een beurswijsheid die zegt dat koersen naar aanloop van goed nieuws of goede geruchten stijgen, om vervolgens de trend te keren zodra het nieuws er daadwerkelijk is.

In een nieuwsbrief getiteld ‘Betting on the Merge’ merkte Glassnode op dat de ETH optie-, en futuresmarkt na de netwerkupdate op 19 september zou overgaan op “backwardation”- dit is als de prijs van een futurescontract lager is dan de verwachte spotprijs op de vervaldatum van het contract.

“Zowel de futures- als de optiemarkten zijn na september in backwardation, wat suggereert dat handelaren verwachten dat de fusie een ‘buy the rumour, sell the news’-achtige gebeurtenis zal zijn, en zich dienovereenkomstig gepositioneerd hebben”, stipte de firma aan.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20