BUX Zero brengt beleggen in cryptomunten als eerste mobiele broker naar België

Klanten van BUX Zero zullen naast aandelen en ETF’s nu ook kunnen beleggen in meer dan 20 verschillende cryptomunten.

Maandag introduceerde beleggingsapp BUX Zero een stapsgewijze introductie voor klanten in België, Nederland, Spanje en Ierland om binnen één week toegang te krijgen tot cryptomunten. Daardoor wordt BUX Zero de eerste mobiele broker die Belgen zal toelaten om via een app zowel in aandelen, ETF’s (indextrackers) als crypto-activa te beleggen. Het lijkt erop dat de oude nichedienst BUX Crypto zal geïntegreerd worden in het platform van Zero voor deze diensten.

“We zijn er trots op dat we een alles-in-één beleggingsoplossing kunnen bieden voor de moderne belegger. Cryptovaluta zijn hier om te blijven. Om beleggers in staat te stellen een goed gediversifieerd beleggingsportfolio op te bouwen, bieden we ze een zo breed mogelijke selectie producten aan die voor hen van waarde kunnen zijn”, meent Yorick Naeff, CEO van BUX. De BUX-baas is duidelijk stiers over crypto maar blijft ook beheerst. “Wij geloven dat cryptovaluta met een bepaald percentage onderdeel kunnen zijn van een goed gediversifieerde beleggingsportefeuille, in combinatie met ETF’s en aandelen.”

Volgens een persbericht van BUX Zero zullen klanten weldra kunnen beleggen in cryptomunten waaronder Bitcoin, Ether en Litecoin. Belangrijk detail ook nog: tijdens de introductieperiode van crypto op BUX Zero is het kopen en verkopen van die digitale valuta commissievrij.

Cryptokennis en -veiligheid aanscherpen

BUX wil ervoor zorgen dat klanten van BUX Zero toegang hebben tot juiste informatie over cryptomunten. Daarom hebben klanten ook toegang tot dagelijks in-app nieuws en marktanalyses, om hen een goed overzicht te geven van wat er zich afspeelt op de markten.

De beleggingsapp sloeg ook de handen in elkaar met beveiligingsplatform Fireblocks om de handel in cryptomunten op een veilige manier te laten verlopen. Fireblocks voerde daarvoor geavanceerde moderne technologieën (MPC) en een strikt beleid in.

Ten slotte is er nog één interessant gegeven: BUX zal de cryptofondsen in real time monitoren en de meeste fondsen bewaren in een zogenoemde “cold storage”, een offline hardware wallet dus.

(am)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.