Beleggen in stukjes van aandelen voortaan mogelijk: beursapp Bux lanceert fractioneel beleggen

De mobiele broker Bux lanceert vandaag zijn dienst fractioneel beleggen. Met de nieuwe functie kan je ook een fractie of een stukje van een aandeel kopen. Dat is vooral handig als je een klein budget hebt en toch in een aandeel met een hoge prijs per stuk wil stappen.

Het aandeel Berkshire Hathaway, de holding van superbelegger Warren Buffett, is wellicht het bekendste voorbeeld van een aandeel met een hoge prijs per stuk, namelijk 452.000 dollar. Dat verhoogt aanzienlijk de drempel om erin te investeren. Je moet al bijna miljonair zijn om amper 2 stuks te kunnen kopen.

Maar zelfs de prijs van een aandeel als Amazon, circa 3.900 dollar per stuk, of Alphabet (2.900 dollar) is voor veel kleine en/of jonge beleggers al een te groot bedrag. Fractioneel beleggen, een techniek die in de VS al langer bestaat, maar in Europa nog in de kinderschoenen staat, biedt een oplossing.

De mobiele broker Bux introduceert de dienst vandaag in Europa waaronder België, zoals aangekondigd in een klantenmailing midden december. De beleggers kunnen al vanaf 10 euro beleggen in een stukje van een aandeel, in plaats van in het volledige aandeel.

Amazon en Tesla

“Beleggers met een kleinere portemonnee, vooral jongere generaties, kunnen nu ook een gediversifieerde beleggingsportefeuille opbouwen met fracties van aandelen van enkele van de grootste namen in de wereldwijde technologie, retail en auto, zoals Alphabet, Amazon en Tesla”, zegt Yorick Naeff, de CEO van Bux, in een persbericht.

De nieuwe dienst is wel nog niet beschikbaar voor alle aandelen. Vanaf vandaag is fractioneel beleggen mogelijk in de honderd meest populaire Amerikaanse aandelen bij Bux‘ basisaanbod Zero. In een volgende fase zullen ook andere Amerikaanse aandelen beschikbaar zijn en tot slot ook fractioneel beleggen in ETF’s (trackers) en Europese aandelen.

Naeffs voorganger en Bux-stichter Nick Bortot had eind 2020, begin 2021 al gehint op de lancering van fractioneel beleggen, maar uiteindelijk vergde het nog een jaar voorbereiding.

(lb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.