Brusselse beurs met licht verlies van start

De Brusselse beurs is woensdag met een lichte daling van start gegaan. Daarmee blijkt na de stijging van de jongste dagen even een rustpauze te worden ingelast. Het bouwbedrijf CFE liet zich echter wel in positieve zin opvallen, dankzij een belangrijk order voor dochterbedrijf Deme.

Ook elders in Europa gingen de beurzen met bescheiden schommelingen van start.

De Bel20 liet kort na de opening van de beurs een stijging met 0,2 procent optekenen tot 3.665,02 punten. De biofarmabedrijven Argen-X en Galapagos boekten daarbij een vooruitgang van respectievelijk 1,1 procent en 1,4 procent.

Brouwer AB InBev moest daarentegen 1,1 procent waarde inleveren. Investeerder Sofina boekte 0,4 procent winst nadat duidelijk was geworden dat Graphcore, een bedrijf uit zijn portefeuille, met een kapitaaloperatie een bedrag van 222 miljoen dollar had opgehaald.

Oosterweel

De meest opvallende beweging werd echter buiten de sterindex van de Belgische beurs opgetekend. De bouwgroep CFE kon immers een winst van 2,6 procent melden. Dat was vooral te danken aan dochterbedrijf Deme, dat een nieuwe opdracht voor de aanleg van de Oosterweelverbinding in Antwerpen heeft gekregen. De opdracht voor het consortium Roco, waartoe ook Deme behoort, heeft een waarde van 2,3 miljard euro.

Vastgoedgroep Care Property Invest, die een aantal nieuwe projecten in Nederland kon melden, boekte een winst van 0,7 procent. In de BelSmall was er ook 5,0 procent winst voor Sequana Medical.

Verliezen waren er bij de start van de beursdag daarentegen voor IBA (1,4 procent) en Ceylad (2,1 procent).

De Euro Stoxx50, de verzameling steraandelen uit de eurozone, tekende een stijging met 0,09 procent op.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20