Brussels Airlines zet alle vluchten vanaf vrijdag aan de grond

Luchtvaartmaatschappij Brussels Airlines zet vanaf vrijdag alle reguliere vluchten tijdelijk stop.

Dat heeft topman Dieter Vranckx aangekondigd tijdens overleg met de vakbonden, zo zegt de liberale vakbond. De opschorting zou voor minstens een viertal weken gelden. Voor het overgrote deel van het personeel, dat sinds maandag in een regime van 30 procent tijdelijke technische werkloosheid zit, zal een volledige technische werkloosheid worden aangevraagd.

Maandag raakte nog bekend dat de Duitse moedermaatschappij Lufthansa 90 procent van de vluchten annuleert, al zeker tot 12 april. Toen communiceerde men nog dat het vluchtschema van Brussels Airlines nog in elkaar gepuzzeld werd, maar nu zal alles dus tijdelijk stil liggen.

Staatssteun

Het is een extra tegenslag voor Brussels Airlines, dat zondag staatssteun aanvroeg bij de overheid, omdat er voortdurend vluchten geschrapt werden. Met dat verzoek volgde Brussels Airlines overigens het voorbeeld van moederbedrijf Lufthansa, dat vorige week al naar de Duitse overheid.

‘De toestand is zeer erg. Zonder steun komen alle luchtvaartmaatschappijen in de problemen. Duitsland en Frankrijk hebben al laten weten dat ze overheidssteun zullen geven. Ook de Europese Commissie heeft al gemeld dat staatssteun is toegelaten’, verklaarde Etienne Davignon, de voorzitter van de raad van bestuur van Brussels Airlines.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20