Britse spionagedienst MI5 lanceert eigen Instagram-account

De Britse veiligheidsdienst MI5 heeft een eigen account aangemaakt op Instagram om carrièremogelijkheden te promoten en om komaf te maken met de ‘stereotypen rond martini’s’. 

‘Als ik wil dat één ding mijn ambtsperiode in deze functie kenmerkt, dan is het dat MI5 zich openstelt en op nieuwe manieren naar buiten treedt’, zei de directeur-generaal van MI5 Ken McCallum over het nieuwe Instagram-account. 

Op het account, @mi5official, zullen inlichtingenofficieren vragen beantwoorden en zullen populaire mythes over hun werk ontkracht worden. Volgens de spionagedienst kunnen volgers ook interactieve content verwachten. Op de eerste post is een foto te zien van het hoofdkwartier van MI5 in Londen, met de tekst: ‘Het geheim van succesvol spioneren? Overweeg alle invalshoeken. Het zal je een beter beeld geven’. 

McCallum benadrukte dat het belangrijk is dat MI5 meer over zijn werk gaat communiceren: ‘Veel van wat we doen moet onzichtbaar blijven, maar wat we zijn, hoeft dat niet te zijn. Sterker nog, openheid zal de sleutel zijn tot ons toekomstige succes’.

Martini’s

Via Instagram hoopt de Britse veiligheidsdienst ook een jonger publiek aan te spreken. ‘MI5 heeft echt een rijke mix van getalenteerde mensen nodig, uit alle gemeenschappen van het Verenigd Koninkrijk’, zei McCallum. ‘In het heerlijk diverse Verenigd Koninkrijk van vandaag willen we ons net zo wijd mogelijk uitspreiden, ook, en dat is cruciaal, naar mensen die er nog nooit aan gedacht hebben om hier te solliciteren.’

‘We moeten de stereotypen rond martini’s die nog steeds bestaan achter ons laten door wat meer over te brengen van wat de MI5 van vandaag echt is, zodat mensen zichzelf niet uitsluiten op basis van vermeende barrières zoals sociaaleconomische achtergrond, etniciteit, seksualiteit, geslacht, handicap, of in welk deel van het land ze toevallig geboren zijn’, voegde McCallum eraan toe. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20