Britse regering: ‘Lockdown waarschijnlijk tot in maart van kracht’

De derde nationale lockdown in het Verenigd Koninkrijk zal waarschijnlijk ten minste tot in maart van kracht blijven. Dat meldt de Britse regering. 

De Britse minister voor Kabinetszaken Michael Gove zei dinsdag aan Sky News dat hij hoopte dat een geleidelijke opheffing van de strikte maatregelen in het Verenigd Koninkrijk medio februari kon beginnen, maar benadrukte dat hij niet met zekerheid kan voorspellen of versoepelingen dan effectief mogelijk zullen zijn. 

‘We kunnen niet met zekerheid voorspellen dat we in staat zullen zijn om de beperkingen op te heffen in de week die begint op 15-22 (februari, red.). We zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk mensen worden ingeënt, zodat we geleidelijk aan kunnen beginnen met het opheffen van de beperkingen’, zei Gove aan de Britse nieuwszender.

‘Ik denk dat het juist is om te zeggen dat we begin maart een aantal van deze beperkingen moeten kunnen opheffen – maar niet noodzakelijk allemaal’, voegde hij eraan toe. 

Derde lockdown

Om de verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, ging het Verenigd Koninkrijk maandag opnieuw in een strikte lockdown. Schotland besliste eerder op de dag al om een strikte lockdown te implementeren. Daarbij worden mensen aanbevolen om thuis te blijven en mogen ze hun woning enkel verlaten voor essentiële zaken. Premier Boris Johnson kondigde de ‘moeilijkste weken tot nog toe’ aan.

Ook de scholen blijven gesloten. Enkel de kinderen van zorgverleners kunnen er nog terecht voor opvang. En enkel wie niet thuis kan werken, mag de woning verlaten om te gaan werken. Sporten mag met één iemand van buiten het gezin.

Nieuwe variant

‘Het is alarmerend om de snelheid te zien waaraan de nieuwe variant van het virus zich verspreidt’, sprak Boris Johnson maandag zijn bevolking toe. ‘Deze variant lijkt veel besmettelijker te zijn. Het aantal doden is de voorbije weken met twintig procent gestegen, en dat aantal zal nog stijgen.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20