Britse Lagerhuis: “Waterstof geen wondermiddel voor netto-nuluitstoot”

De commissie wetenschap en technologie van het Britse Lagerhuis stelt in een rapport dat waterstofgas weliswaar “verschillende aantrekkelijke eigenschappen heeft, maar dat het meeste bewijs dat wij hebben ontvangen duidelijk maakt dat het met de huidige technologieën geen wondermiddel is”.

Waarom is dit belangrijk?

De Britten willen tegen 2050 een koolstofuitstoot van 0 procent bereiken. Een groeiend aantal landen - waaronder België - beschouwt de ontwikkeling van waterstoftechnologie als een van de belangrijkste manieren om dergelijke doelstellingen te halen. Er is echter nog een (erg) lange weg te gaan voordat het grote duurzame potentieel dat de energiedrager volgens sommigen heeft, volledig kan worden ontplooid.

In het nieuws: Een lijvig, realistisch rapport over de rol van waterstof bij de energietransitie, van enkele invloedrijke Britse wetgevers.

De conclusie: Waterstof kan een rol spelen – zij het een beperkte, als energiedrager bij nichetoepassingen.

  • "Terwijl het Verenigd Koninkrijk streeft naar een CO2-vrije economie, zal waterstof waarschijnlijk een specifieke maar beperkte rol kunnen spelen in verschillende sectoren om daar waar andere technologieën - zoals elektrificatie en warmte
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20