Brazilië keurt teelt en verkoop van genetisch gemodificeerde tarwe goed

Brazilië heeft de teelt en verkoop van droogtetolerante genetisch gemodificeerde tarwe goedgekeurd. Een belangrijke impuls hiertoe is de verminderde neerslag in de belangrijke landbouwregio’s van het land, als gevolg van klimaatverandering en het weerfenomeen La Niña.

Waarom is dit belangrijk?

De afgelopen drie jaar is het Zuid-Amerikaanse continent getroffen door een zeldzame driedubbele La Niña. Historisch droog en heet weer heeft delen van Argentinië, Chili, Brazilië en Uruguay gedwongen om water te rantsoeneren en heeft oogsten verwoest, waardoor wereldwijd voedselprijzen zijn gestegen.

De essentie: De goedkeuring, die het agentschap CTNbio vorige week bekendmaakte, maakt van Brazilië wereldwijd het tweede land dat de HB4-tarwesoort van Bioceres goedkeurt.

  • Brazilië is een van de grootste voedselexporteurs ter wereld. De export van sojabonen en rijst is vorig jaar spectaculair toegenomen.
    • Belangrijke afnemer van de Braziliaanse gewassen is China. Volgens Chinese douanerapporten is de invoer van soja uit Brazilië in de eerste maanden van 2022 gestegen met ruim 241 pro
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer