Bpost verwacht dat pakjeskoorts nog niet meteen verdwijnt

In een interview op Radio 2 geeft Bpost-topman Jean-Paul Van Avermaet aan dat de hoeveelheid pakjes ook na de coronacrisis op een hoog niveau zal blijven.

Door de lockdown in ons land ontdekten veel mensen de troeven van online verkoop. Daardoor zag Bpost zijn pakjesvolume in één tot twee weken opeens verdubbelen, terwijl het bedrijf merkelijk minder brieven moest bestellen. Het weerspiegelde zich ook in de resultaten van het eerste kwartaal. De omzet steeg met 3,1 procent tegenover dezelfde periode in 2019, de winst daalde met 5,1 procent.

Jean-Paul Van Avermaet
Jean-Paul Van Avermaet. – Isopix

De hoogdagen van de pakjes zijn nog niet meteen voorbij, denkt topman Jean-Paul Van Avermaet. ‘Er is een daling ten opzichte van de piek eind april-begin mei, maar niet naar het niveau van voor de lockdown’, stelde hij op Radio 2. ‘We hebben één moeilijke week gehad’, gaf hij toe over de drukte van de voorbije weken. Zo zag Bpost zich even genoodzaakt om nieuwe pakjes voorrang te geven op eerder bestelde pakjes.

Nationale bedankingsdag

In het begin van de lockdown had Bpost ook te kampen met een hogere graad van absenteïsme. ‘Mensen hadden schrik en kregen constant te horen dat ze moesten thuisblijven’, zegt Van Avermaet. Volgens de topman ligt het absenteïsme nu weer op het niveau van vorig jaar. Komende vrijdag wil Bpost nog een nationale bedankingsdag voor alle medewerkers organiseren.

Overigens wordt Van Avermaet ervan verdacht persoonlijk betrokken te zijn geweest bij enkele deals rond prijsafspraken. Dat gaat dan over zijn vorige job, want hij was tot enkele maanden geleden CEO van bewakingsfirma G4S. Vorige week maakte de Belgische Mededingingsautoriteit bekend dat er een onderzoek ingesteld is naar de volledige bewakingssector.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20