Pech voor wie lang op pakje wacht: Bpost geeft nieuwste pakjes voorrang

Bpost past momenteel het principe van ‘last in, first out’ toe om de vertragingen in de pakjesverwerking aan te pakken. Dat betekent dat recent bestelde pakjes sneller kunnen aankomen dan pakjes die al een tijd geleden werden besteld.

Door de hoge pakjesvolumes en de geldende veiligheidsmaatregelen is er vertraging in de distributie van pakjes, zegt bpost. Om te vermijden dat alle pakketten continue in vertraging zijn, past het bedrijf nu uitzonderlijk het principe van ‘last in, first out’ (LIFO) toe, en niet het gangbare ‘first in, first out’ (FIFO).

‘Naast de behandeling van de nieuw geïnjecteerde pakjes, verwerken we altijd een deel van de achterstand van pakjes die we de dag(en) voordien niet hebben kunnen behandelen’, luidt het. ‘Dus maakt u geen zorgen als uw pakje nog niet is aangekomen, het is niet verloren.’

Sorteerders gezocht

Bpost zoekt intussen naar extra personeel. Op sociale media verschijnen jobadvertenties voor sorteerders ‘om alle ‘blijf-in-uw-kot’-bestellingen te helpen verwerken’. Woordvoerster Barbara Van Speybroeck verduidelijkt dat bpost sowieso voortdurend nieuwe mensen zoekt, ‘zowel tijdelijk voor de drukte nu als structureel’.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20