Bpost-CEO verdacht van illegale prijsafspraken in vorige job bij G4S

Jean-Paul Van Avermaet, sinds februari de CEO van Bpost, zou in zijn vorige job als CEO van de bewakingsfirma G4S de prijs van zijn diensten kunstmatig hebben opgedreven. De Belgische Mededingingsautoriteit voert een onderzoek naar de volledige bewakingssector, schrijft De Standaard.

Er zou sprake zijn van kartelvorming en schending van de wet op openbare aanbestedingen. Ook de overheid is dus bij de benadeelden. Bij kartelvorming werken een aantal bedrijven uit dezelfde sector in het geheim samen om de prijs van hun goederen of diensten kunstmatig op te drijven. Concreet worden G4S, Seris en Securitas onderzocht.

Ook Jean-Paul Van Avermaet, die tot januari CEO was bij G4S, wordt ervan verdacht persoonlijk betrokken geweest te zijn bij enkele deals. Dat zou een andere betrokkene hebben bekend aan de Mededingingsautoriteit volgens De Standaard.

Boete van 10 procent omzet

Als de bedrijven veroordeeld worden, kan hun een boete opgelegd worden van 10 procent van hun wereldwijde jaaromzet. Voor G4S komt dat neer op 800 miljoen euro.

Van Avermaet is sinds februari CEO van Bpost ter vervanging van Koen Van Gerven. Die moest het onderspit delven na slechte resultaten.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20