Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 04 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Jean-Paul Van Avermaet begint donderdag als Bpost-CEO

Logo Business AM
Business

26/02/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Jean-Paul Van Avermaet. - Isopix

Bij Bpost zwaait CEO Koen Van Gerven (61) woensdag af na zes jaar aan het hoofd van het postbedrijf. Zijn opvolger Jean-Paul Van Avermaet (52) neemt donderdag officieel de teugels in handen.

Van Gerven – die Johnny Thijs in februari 2014 opvolgde – maakte in augustus al bekend dat hij geen kandidaat was voor een tweede mandaat. De jongste jaren was de CEO onder vuur komen te liggen, onder meer door de overname van het Amerikaanse pakjesbedrijf Radial. Niet alleen ging het om een dure overname, het bedrijf bleek ook verlieslatend en kampte met hogere kosten dan gedacht. Daarvoor was al de overname van het Nederlandse PostNL mislukt. Ook zijn relatie met de vakbonden en het personeel zat niet goed.

G4S

Begin november duidde het benoemingscomité van Bpost uit vier kandidaten unaniem Jean-Paul Van Avermaet aan als nieuwe CEO. De vijftiger komt over van beveiligingsbedrijf G4S en is ook voorzitter van Voka Vlaams-Brabant. Bij zijn voorstelling gaf hij te kennen geen grote koersveranderingen te zullen doorvoeren.

Bpost zit in volle transformatie en probeert de dalende postvolumes te compenseren door op e-commerce in te zetten. Van Avermaet zal die koers dus blijven volgen. ‘De strategie ligt vast en de implementatie is al begonnen. We zien dat de eerste resultaten in de juiste richting gaan. Het zou raar zijn mochten we nu in een andere richting gaan’, zei hij in november.

Zelfde voorwaarden

In de tussentijd heeft Van Avermaet informeel deelgenomen aan een aantal vergaderingen en dinsdag ging hij op terreinbezoek, zegt de woordvoerster van Bpost. Donderdag neemt hij het roer over. Van Avermaet gaat bij Bpost aan de slag aan dezelfde voorwaarden als zijn voorganger Van Gerven, zei voorzitter François Cornelis bij zijn voorstelling.

Het lijkt er dus op dat ook de nieuwe CEO geconfronteerd wordt met de loonbeperkingen die de regering oplegde. Van Gerven verdiende in 2018 iets meer dan 900.000 euro, bonussen inbegrepen.

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton