Boris Johnson zit rechtop in ziekenhuisbed terwijl VK gebukt gaat onder coronacrisis

Boris Johnson, die zwaar ziek is van covid-19, verkeert in een stabiele toestand en zit rechtop. Maandag werd de Britse premier naar de afdeling intensieve zorgen overgebracht omdat zijn toestand verslechterde. Het Verenigd Koninkrijk maakte gisteren de zwartste dag mee sinds het begin van de pandemie. 

De flamboyante politicus heeft een derde nacht doorgebracht op intensieve zorgen, waar hij zuurstofondersteuning krijgt na complicaties van het coronavirus.

‘De toestand van de premier is stabiel, hij voelt zich goed en heeft een goed humeur’,  verklaarde onderminister van Volksgezondheid Edward Argar tegenover Sky News.  Volgens de Britse minister van Financiën Rishi Sunak kan Johnson inmiddels weer rechtop in zijn ziekenhuisbed zitten.

Verlenging lockdown na hoge dodentol

Ondertussen maakt zijn regering plannen om de lockdown te verlengen, in een poging om de groeiende coronacrisis in het Verenigd Koninkrijk onder controle te krijgen. 

Gisteren raakte bekend dat in de 24u voordien maar liefst 938 mensen bezweken waren aan het virus, het hoogste cijfer sinds het begin van de uitbraak. Dat brengt de dodentol in het VK op 7.097.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20