Bod Orange waardeert Voo op 1,8 miljard euro

Niet Telenet, maar Orange mag exclusieve onderhandelingen opstarten over de overname van een meerderheidsbelang in de Waalse kabelaar Voo. Het bod van Orange waardeert het bedrijf op 1,8 miljard euro. Dat meldt persbureau Belga.

Het was de krant De Standaard die met het bericht kwam dat Orange als winnaar uit de biedstrijd kwam. Kort daarna bevestigde Telenet dat het niet geselecteerd is voor de finale onderhandelingen. 

Volgens De Tijd mikt Orange op een belang van 75 procent min één aandeel in Voo. Het bod van de Fransen waardeert Voo op 1,8 miljard euro. 

Telenet bijt in het zand

Een officiële bevestiging is er nog niet. De Luikse intercommunale Nethys, de huidige eigenaar van Voo, had eerder aangekondigd dat ze op basis van de slotbiedingen van de geïnteresseerden exclusieve onderhandelingen wilde aangaan met één kandidaat over de verkoop van een meederheidsbelang in Voo. Dat zou tegen het einde van het jaar moeten resulteren in een ondertekend contract, klonk het ook.

Telenet liet in een persbericht weten te betreuren dat het niet geselecteerd werd als voorkeurskandidaat. “Een overname door Telenet zou voordelen hebben gebracht voor het algemene concurrentielandschap in België, het Waals en Brussels industrieel project en voor Voo als bedrijf”, klonk het.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20