Telenet bijt in het zand: Waals kabelbedrijf VOO gaat naar Orange

De Luikse intercommunale Nethys staat dicht bij de verkoop van de Waalse telecomoperator VOO aan de Franse groep Orange. Er worden exclusieve onderhandelingen opgestart voor een integratie in Orange Belgium, meldt De Standaard. De andere overgebleven kandidaat, Telenet, bijt in het zand.

Orange Belgium zal dus wellicht een meerderheidsbelang in VOO kunnen verwerven. Verkoper Nethys verklaarde eerder tegen het einde van het jaar een deal helemaal te willen beklinken. Telenet, de grote verliezer in het dossier, ziet zo zijn “Belgische droom” – sterk staan zowel in Vlaanderen als in Franstalig België – in rook opgaan.

VOO werd al eens verkocht, aan het Amerikaanse investeringsfonds Providence, maar die verkoop werd geannuleerd. Na een klacht van Orange trok de rechtbank een streep door die deal. Eigenaar Nethys startte daarop een nieuw biedingsproces, met de telecomspelers Orange en Telenet en drie investeringsfondsen als de kandidaten in de laatste rechte lijn.

Reactie Telenet

In een persbericht bevestigt Telenet dat zijn bod niet weerhouden werd en zegt “die beslissing te betreuren”.

“Een overname door Telenet zou voordelen gebracht hebben voor het algemene competitieve landschap in België, het Waalse en het Brusselse Gewest en voor VOO als een bedrijf”, zegt Telenet.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20