Bitcoin-wallet van El Salvador wordt gebruikt door meer dan half miljoen mensen, zegt de president

Meer dan een half miljoen mensen in El Salvador gebruiken de Bitcoin-portemonnee van het land na de invoering van de cryptomunt als wettig betaalmiddel op 7 september. Dat zegt president Nayib Bukele.

Waarom is dit belangrijk?

Uit recente enquêtes bleek dat twee op de drie Salvadoranen niet van plan waren Chivo te downloaden. Er is niet alleen veel wantrouwen, ook de kennis over Bitcoin is laag, zo blijkt uit de bevragingen bij de bevolking. Dat het met de adoptie van de wallet dan toch blijkt mee te vallen, is op z’n minst opmerkelijk te noemen.

De Salvadoraanse regering ontwikkelde de Chivo-wallet samen met de in Mexico gevestigde cryptobeurs Bitso om burgers in staat te stellen cryptomunten uit te geven en te ontvangen.

“We hebben momenteel meer dan een half miljoen gebruikers”, twitterde president Bukele op maandag. El Salvador heeft een bevolking van bijna 6,5 miljoen mensen.

Technische fouten

De president ging ook in op de technische fouten die de eerste paar dagen van El Salvadors adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel hebben verpest.

De technische fouten van Chivo zijn “voor 95 procent gecorrigeerd,” tweette hij, met de verwachting dat de software volledig operationeel zou zijn in de komende dagen. (mah)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20