Bitcoin koers begint weer te klimmen: Aziatische techbedrijven springen op de kar

Eind april viel de Bitcoin na een recordhoogte van 63.000 dollar terug naar een dieptepunt van 48.000 dollar. Tijdens de correctie kochten een aantal Chinese en Zuid-Koreaanse bedrijven de cryptomunt stevig in. Die investering kwam net op tijd want woensdag begon de marktwaarde van Bitcoin opnieuw te klimmen. Maar zijn de Aziatische investeringen een symptoom van de hype rond crypto of een duurzame belegging?

De prijs van Bitcoin begon sinds woensdag, na een stevige correctie, opnieuw te klimmen. Donderdagochtend stond er al een mooie groei van 4 procent voor de cryptomunt te lezen. De Bitcoin zweeft op dit moment rond de 57.000 dollar, maar lijkt in de lift te zitten.

Ditmaal wordt de motor van de cryptomunt ook aangedreven door een aantal techbedrijven uit Azië, die na de vorige correctie besloten op de kar van Bitcoin te springen. Daarmee vervoegen ze een groeiend lijstje van bedrijven die serieus investeren in de gedecentraliseerde digitale valuta als alternatief betalingsmiddel.

In de voetsporen van Tesla

Het meest noemenswaardige bedrijf op dat indrukwekkende lijstje is ongetwijfeld Tesla. In februari pompte de elektrische wagenproducent van Elon Musk nog 1.5 miljard dollar in Bitcoin. Musk, zelf een grote aanhanger van cryptomunten als betalingsmiddel, verhandelde later 10 procent van de Bitcoin die Tesla had vergaard om de liquiditeit van de munt te demonstreren. Later werd duidelijk dat zeker 101 miljoen dollar van de totale inkomsten van Tesla uit transacties met Bitcoin kwamen.

Ook techbedrijven zoals Square (onder leiding van Twitter-oprichter Jack Dorsey) en softwareontwikkelaar Microstrategy kochten massaal Bitcoin aan en lieten klanten toe om betalingen met de cryptomunt te doen.

De Aziatische bedrijven recent besloten om Bitcoin ook volledig te omarmen zijn niet van de minste:

Gamingreus Nexon:

  • Nexon is een Zuid-Koreaanse ontwikkelaar van online games met een groot gevolg in eigen land, Japan en China. Het bedrijf werd in 1994 opgericht door de miljardair Kim Jung-ju. Nexon staat genoteerd op de beurs in Tokio.
  • Op 28 april kondigde het bedrijf aan dat het 100 miljoen dollar in Bitcoin zal steken. Daarmee kocht het toen 1.717 Bitcoins aan voor een prijs van 58.226 dollar. Het bedrijf reageerde dus net iets te sloom om onmiddellijk na de correctie te kopen.
  • Daarmee zit 2 procent van de totale kasequivalenten van het bedrijf nu in crypto.
  • Er klinkt heel wat enthousiasme over Bitcoin bij Nexon. ‘Onze investering in Bitcoin reflecteert een gedisciplineerde strategie om de belangen van onze investeerders te bewaken en onze eigen activa te bewaken’, zei CEO Owen Mahoney in een persbericht.
  • Mahoney slaat een heel andere toon aan dan bepaalde economen en superinvesteerder Warren Buffett. Die laatste zei recent nog dat hij geloofde dat cryptomunten zoals Bitcoin geen enkele inherente waarde bezitten.

App-ontwikkelaar Meitu:

  • Dat Meitu enorm populair is in China is een serieuze understatement. Bijna elke jonge persoon in China heeft de app Meitu Xiuxiu van het bedrijf op zijn of haar smartphone staan. Met de app kan u uw gezicht mooier maken in selfies via AI-technologie.
  • Meitu kocht de afgelopen week 100 miljoen dollar aan Bitcoin en Ethereum aan.
  • ‘Het bestuur gelooft dat cryptomunten ruimte zat hebben om te groeien in waarde. We zien deze investering als een diversificatie in onze financiën’, klinkt het bij de Chinezen.

De verbluffende reis van Bitcoin: Toen de cryptomunt in juli 2010 gelanceerd werd op digitale markten, was één Bitcoin nog 0.0008 dollarcent waard. Momenteel is een Bitcoin meer dan 57.000 dollar waard. De prijs van Bitcoin steeg het afgelopen jaar met meer dan 300 procent. De totale marktkapitalisatie van de munt staat sinds donderdag op zo’n 1.06 biljard dollar.

Lees ook: 19 aandelen die een lucratieve brug vormen tussen bitcoin en de beurs

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20