Bitcoin dubbel zoveel waard als vijf maanden geleden

Bitcoin vaart een uitstekende koers. De digitale munt is een veilige haven in woelige coronatijden, maar kent ook een intern momentum.

Bitcoin is op het moment van schrijven 12.255 dollar waard. Dat is zowat twee keer zoveel als twee maanden geleden. Enerzijds is dat een gevolg van de coronacrisis, anderzijds heeft die prijs te maken met de natuurlijke groei van de munt.

Bitcoin en goud

Het wordt al enkele maanden gezegd door brokers en beleggers: bitcoin zit helemaal nog niet aan zijn toppunt. Tegelijk met de bitcoinprijs is ook de goudprijs aan het stijgen.

Goud en bitcoin hebben namelijk het voordeel van niet gevoelig te zijn voor inflatie. Overheden kunnen er niet zomaar bijmaken of bijdrukken en dat drukt ook meteen heel wat angsten weg. De kansen dat u wordt aangeraden om in goud en bitcoin te beleggen, zijn groot. Diversificatie in de veilige haven, als het ware.

Maar dat is niet de enige reden. Ook jonge beleggers hebben intussen hun weg naar bitcoin gevonden. Velen onder hen vinden bitcoin en beleggen in crypto een leuk avontuur. Tijdens corona werd er echter plots fors meer in crypto geïnvesteerd omdat net die jongere garde tijd had om de digitale portefeuilles beter te bekijken.

Halving

Dan is er ook nog een technisch aspect. Eerder dit jaar was er de bitcoin halving. De halving is een technisch evenement dat ervoor zorgt dat de beloning voor het minen van bitcoin halveert. Dat zorgt voor een tijdelijke, natuurlijke inflatie.

Als we naar de geschiedenis van bitcoin kijken, zien we echter dat de prijs van bitcoin na zo’n halving altijd drastisch verhoogt. Op 11 mei van dit jaar vond die halving plaats en sindsdien zit bitcoin zowat in een stierenmarkt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20