Biotechbedrijven stuwen Bel20, Europese beurzen sluiten in de plus

De Brusselse sterindex sloot de beursdag in de plus af. De Europese beurzen noteerden bij sluiting eveneens groene cijfers.

Biotechbedrijven Argen-X en Galapagos zijn de grootste stijgers in Brussel, met respectievelijk 3,24 procent en 2,18 procent. Omgekeerd doken telecombedrijven Proximus en Telenet in het rood, met verliezen van respectievelijk 2,66 procent en 1,3 procent. Voor het weekend sloot het bedrijf van John Porter een deal met Eleven Sports over de uitzendrechten van de Jupiler Pro League

Kiadis Pharma ging er nog 1,84 procent op vooruit tot 1,78 euro. Het biotechbedrijf start samen met een aantal Nederlandse partners een onderzoek naar de inzet van zogenaamde natuurlijke dodercellen bij de bestrijding van het coronavirus.

Geschrapte vluchten en reclame

Roularta eindigde 4,55 procent in het rood. Het mediabedrijf zag de advertentiemarkt in elkaar klappen. De omzet daalde met 18,5 procent en de brutobedrijfswinst (ebitda) met de helft. Daarmee staat Roularta nog steeds op winst met 5,4 miljoen euro, maar de belegger volgde niet.

In Parijs verliest Air France-KLM 3,14 procent. De luchtvaartmaatschappij wordt meegesleurd door de aankondiging van concurrent Ryanair, dat de komende twee maanden 20 procent van het aanbod aan vluchten schrapt.  Ryanair meldt dat het aantal boekingen in de afgelopen tien dagen aanzienlijk is afgenomen én schrapt vluchten naar Nederland.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20