Bill Gates stelt een groot vertrouwen in klimaatinnovatie

Het is duidelijk dat de bedoelingen van de Klimaatakkoorden van Parijs niet zullen worden gehaald. Niemand wil zich daarover als eerste luidop uitspreken, maar de statistieken maken het heel duidelijk dat de ambities die in Parijs naar voor werden gebracht, niet gehaald zullen kunnen worden. Dat heeft filantroop Bill Gates, miljardair en voormalige topman van het softwarebedrijf Microsoft, gezegd. Toch zegt Gates zich niet pessimistisch op te stellen.

Waarom is dit belangrijk?

Volgens de Klimaatakkoorden van Parijs moet de opwarming van de aarde maximum beperkt blijven tot 1,5 graad Celsius boven de waarden die bij de start van het industriële tijdperk werden opgetekend. Het is echter al langer duidelijk dat de wereld wellicht niet in staat zal zijn om die ambities waar te maken.

Rekenen op innoverende technologieën: “Rekening houdend met de schaalgrootte van onze industriële economie, zal er al heel wat werk moeten worden gepresteerd om de opwarming van de aarde onder de grens van 2 graden Celsius te houden”, erkent Gates in een gesprek met het persbureau Reuters.

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20