Markten:
Markten inladen...

DINSDAG 29 SEP

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Bijna 100 werknemers Westvlees besmet met corona

Logo Business AM
Business

14/08/2020 | Ruben Van Lent | 3 min leestijd

De fabriek van Westvlees in Westrozebeke. - Google

Bij Westvlees in het West-Vlaamse Staden zijn alle werknemers getest op Covid-19. In totaal testten 94 mensen positief. Dat meldt Stadens burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open Vld) op Facebook.

Van de 850 mensen werden er 817 getest. In de snijzaal, waar de eerste besmetting werd vastgesteld en waar zo’n 260 mensen werken, bleken 74 mensen positief. Deze week werden voor de zekerheid ook de overige medewerkers getest en daar kwamen 20 positieve testresultaten terug.

UPDATE 'COVID 19' / Westvlees NV đŸŸĄđŸ€žđŸ€In totaal werden in de afgelopen twee weken 817 werknemers van het bedrijf getest….

Geplaatst door Francesco Vanderjeugd op Vrijdag 14 augustus 2020

Vorige week woensdag werd er in de snijzaal van de vleesverwerker een besmetting met Covid-19 vastgesteld. Daarop gingen 225 mensen in quarantaine om te worden getest. Later werd ook de rest van de werknemers aan een test onderworpen.

Vandaag laatste test

‘Bij wie vorige week positief werd bevonden, dat zijn er 74, bleek voor het merendeel het besmettingsrisico al achter de rug’, legt productmanager Manuel Goderis uit. ‘Een deel daarvan is vandaag opnieuw aan de slag gegaan, de rest begint de komende dagen.’

Voor wie negatief testte, 129 personen, ligt de situatie echter anders. ‘Bij hen is het niet zeker of ze eventueel vals negatief hebben getest en zij moesten dus een week in quarantaine blijven. Vandaag worden die weer getest en wie opnieuw negatief test, mag maandag opnieuw aan de slag.’

De 20 mensen die deze week positief testten, en eventueel degenen die vandaag nog besmet blijken, moeten een week in quarantaine, de rest mag maandag gewoon weer aan de slag omdat het risico bij hen sowieso al lager lag. De besmetting concentreerde zich in de snijzaal.

Tönnies

Het is niet de eerste keer dat de vleesindustrie te maken krijgt met een corona-uitbraak. Eerder werden er in het Duitse Tönnies al 1.331 werknemers van een vleesfabriek besmet met Covid-19 en ook Tyson Foods kampte in de VS al met een gelijkaardig probleem.

Volgens experts komt dat omdat handenarbeid er makkelijker voor zorgt dat viruspartikels worden overgedragen.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  33.347.912
 • Aantal
  doden
  1.001.581
 • BelgiĂ«
 • Aantal
  besmettingen
  115.353
 • Aantal
  doden
  9.987

Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks