Big Tech gaat onderuit op Wall Street

De Amerikaanse aandelenbeurzen kleuren donderdag diep rood, nadat techaandelen werden gedumpt en ook de nieuwe werkloosheidsaanvragen hoger uitkwamen dan analisten hadden verwacht.

De Dow Jones Industrial Average laat 353 punten liggen, een verlies van 1,3 procent. Ook de S&P 500 en de Nasdaq Composite moeten respectievelijk 1,2 en 2,3 procent prijsgeven.

Big Tech gaat onderuit: ‘overkocht, overprijsd en overgewaardeerd’

Vooral Big Tech kreeg rake klappen. Leek elk positief bericht in welk opzicht dan ook de voorbije maanden een excuus om techaandelen te kopen, dan leek dat sentiment vandaag volledig gekeerd. Volgens analisten zijn techaandelen wel degelijk ‘overkocht, overprijsd en overgewaardeerd’.

Microsoft moet 4,3 procent inleveren ondanks beter dan verwachte kwartaalresultaten. Ook Apple (-4,5 procent), Amazon (-3,6 procent) en Netflix (-2,5 procent) gingen een pak lager.

Eenzelfde lot was hype-aandeel Tesla beschoren. De elektrischewagenbouwer gaat bijna 5 procent lager, ondanks beter dan verwachte kwartaalresultaten, die van het bedrijf nu een potentiële kandidaat voor de beursindex S&P 500 maken.

’s Ochtends bleek dat voor het eerst sinds maart de werkloosheid in de VS opnieuw de hoogte in gaat. Er kwamen de voorbije week 1,42 miljoen nieuwe werklozen bij. Het beetje economische groei dat de VS kende de afgelopen maanden is dus opnieuw tot stilstand gekomen. Er zijn nu 32 miljoen werklozen in de VS.

‘Meerdere dosissen van één vaccin’

De VS hebben ondertussen de kaap van de 4 miljoen Covid-19 gevallen overschreden. De heropening van de economie loopt in de meeste staten vertraging op en er lijkt weinig beterschap in zicht, tenzij zich snel een vaccin presenteert. Op de nieuwszender CBS zei Bill Gates ‘dat waarschijnlijk meerdere dosissen van een enkel vaccin zullen moeten worden toegediend omdat geen van alle vaccins die vandaag in de maak zijn het euvel met één enkele dosis zullen kunnen verhelpen’. 

Olie gaat donderdag ruim 1,7 procent lager. Een vat Brent-olie kost nu 43,67 dollar. Goud gaat 0,69 procent hoger. Een ounce goud noteert tegen 1.884 dollar. De euro voegt nog eens 0,17 procent toe tegenover de Amerikaanse dollar. Amerikanen moeten voor de eenheidsmunt nu 1,1593 dollar betalen. De bitcoin tenslotte gaat 2,16 procent hoger en kost 9.470 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20