Stijgende werkloosheid duwt Wall Street licht in het rood

De Amerikaanse beurzen gaan lichtrood van start. De werkloosheid stijgt voor het eerst sinds maart opnieuw, blijkt uit cijfers die donderdag gepubliceerd werden.

De drie belangrijkste indexen Dow Jones, Nasdaq en S&P500 beginnen de dag tot 0,4 procent lager. De Amerikaanse werkloosheidscijfers hebben daar veel mee te maken.

Eerder op donderdag bleek dat voor het eerst sinds maart de werkloosheid opnieuw de hoogte in gaat. Er kwamen de voorbije week 1,42 miljoen nieuwe werklozen bij. Het beetje economische groei dat de VS kende de afgelopen maanden is dus opnieuw tot stilstand gekomen. Er zijn nu 32 miljoen werklozen in de VS.

Tech

Tech staat op het voorfront donderdag. Eerder op de dag waren er resultaten van de automaker Tesla, de techgigant Microsoft en de berichtendienst Twitter. Alle drie de bedrijven konden goed nieuws melden. Tesla had zijn eerste volledig winstgevende jaar en brak alle verwachtingen van analisten. Beleggers stuurden het aandeel bij de opening dan ook 5,4 procent hoger, maar bedachten zich achteraf. Een uur na de bel dartelt het rond het nulpunt.

Microsoft kon profiteren van al het thuiswerk en verhoogde zijn omzet met 13 procent. Toch gaat het aandeel 1,7 procent in het rood. De techgigant gaf tijdens de presentatie aan dat zijn sociale netwerk LinkedIn, dat vooral gericht is op werk zoeken, leidt onder de coronacrisis en investeerders vrezen dat die problemen nog niet meteen voorbij zijn.

Twitter daarentegen doet er bijna 5 procent bij nadat het liet weten dat het aantal gebruikers van zijn berichtendienst spectaculair gegroeid is. Er kwamen 34 procent meer Twitteraars bij. De Twitterbubbel bestaat nu uit 186 miljoen mensen. Tegelijk maakte het sociale netwerk een omzetdaling bekend, maar dat lijkt beleggers niet te deren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20