Tesla op winst voor vierde kwartaal op rij

Het is de eerste keer dat Tesla een volledig jaar winstgevend is. Ondanks de coronacrisis boekt het bedrijf van Elon Musk ook een hogere omzet dan verwacht.

Tesla kondigde de goede cijfers na de beurs aan. Het aandeel is 2,18 dollar meer waard. Nochtans was er een verlies van 57 miljoen dollar voorspeld voor de elektrische autobouwer uit Palo Alto. De coronacrisis had een fundamenteel effect op de autosector, maar beleggers hadden duidelijk vertrouwen in Musk.

Boven verwachting

Niet alleen de winst verraste, ook de omzet van Tesla is verhoogd. Dit kwartaal lag die op 6,04 miljard, ten opzichte van 6,35 miljard een jaar geleden. Toch is dat goed nieuws, aangezien de analisten tot 5,37 miljard verwachtten.

Dat het bedrijf nu een volledig jaar winstgevend is, betekent ook dat het aandeel kan opgenomen worden in de S&P 500.

Elon Musk kondigde ook aan dat de volgende fabriek wordt gebouwd in Austin, Texas. De huidige site in Fremont, Californië, zal gebruikt worden voor de Model S en Model X over de hele wereld. De Model 3 en Model Y zullen er gemaakt worden voor de westkust van Noord-Amerika. In Texas zullen dan weer Cybertrucks, Semis en Model 3 en S voor de oostkust van Noord-Amerika worden gemaakt.

Aandeel

Vorig jaar deze tijd waren de aandelen van Tesla ongeveer 260 dollar per stuk waard. Nu betaalt u voor hetzelfde aandeel 1.500 dollar, wat van Tesla de meest waardevolle automaker in de Verenigde Staten maakt.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20